India Monsooned Malabar AA koffiebonen
Over de India Monsooned Malabar AA
In India staat koffie in de schaduw van begroeiing, meestal samen met gewassen als paprika, kardemom, gember, noten, sinaasappels, vanille, bananen, mango's en jackfruit. Na de oogst worden de koffiebessen gewassen, en gemonsooned.
Bij de unieke monsooned methode worden de bessen blootgesteld aan heet, vochtig weer en wind.
Ze zwellen op en verbleken dan. Een methode die alleen in India wordt gebruikt. Deze India AA geklassificeerde boon is een krachtige, kruidige koffie met zoete tonen en een caramel in de afdronk.
Aanbevolen voor een espresso, filter, cafetiere
Technische details
- Gebied: Karnataka, Kerala Malabar coast
- Type variëteit: arabica
- Hoogte: 1000-1200 meter
- Oogstperiode: oktober-februari
- Brandhoogte: medium
- proces: monsooning
Nuances van:
- speculaas/ ontbijtkoek kruiden
- karamel
- aarde
Gerelateerde producten
- Cuba Turquino Lavado koffiebonen
Over de Cuba Turquino LavadoDe Cuba Turquino Lavado is een pure landen koffie; krachtig en vol, licht rokerig van smaak met een zware body en een zoete tedere afdronk. Turquino verwijst naar de grootte van de boon en Lavado…
€ 7,25